Szolgáltatásaim

Szülésfelkészítés

A várandósság megélésére, a szülésre, a szoptatásra és a kisbaba gondozására készítem fel az anyát egy komplex program segítségével. A kismamával/szülőpárral egyénileg foglalkozom. Az a tapasztalatom, hogy így sokkal mélyebb a felkészülés. Van, aki nem szívesen teszi fel kérdéseit egy csoportos szülésfelkészítő keretein belül. A felkészítő teljes egészében online zajlik, a konzultációk időpontjait előre egyeztetjük. Az együttműködés  időtartamát a kismama dönti el, lehet 4-12 vagy 24 alkalmas. Annyi időre szegődöm segítőnek a pár mellé, ameddig erre szükségük van. A programon való részvételt egy 30 perces konzultáció előzi meg, ahol átbeszéljük mit vártok a programtól és mit tud adni számotokra!

 

Kattints a Szeretnék több információt a programról! gombra és foglalj egy időpontot! Lehetőleg pároddal együtt vegyetek részt az alkalmon!

Kismamajóga

A kismamajóga foglalkozáson a hagyományos jóga gyakorlatok mellett az amazoniai természeti népek ősi, szülést megkönnyítő lágy mozdulatai is jelen vannak. A várandósság alatt felmerülő problémák enyhítésére, esetenként megszüntetésére, az ízületek mozgékonyságának javítása, az izmok és a gát izmainak erősítése, a célirányos légzőgyakorlatok, valamint a mélyrelaxáció mind  részét képezi ennek a fantasztikus módszernek. A kismamajóga egy alternatív szülésfelkészítő módszer, melynek számos jótékony hatása ismert. Elmondható, hogy a kismamajóga már életmód rendszer, ezért mindenképpen segítséget ad a mamáknak arra is, hogy hogyan készüljenek fel a szülésre. Sok várandós nő fél a szüléstől, mivel nem tudja, mit fog ott átélni. A megfigyelések szerint a kismamajógások a szülést nagyon tudatosan élik át és azzal is tisztában vannak, hogy mi fog történni. Ez azért van, mert ösztönösebbé válnak, és mert nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy elméletben is felkészítsem a várandóst a szülésre. A szorongások félelmek oldására jóga nidrá-t végzünk, amely egy mélyrelacáxiós állapot, valamint egy sajátos elemét, a szankalpa-t is.  A szankalpa olyan pozitív megerősítés, melyet a kismama ad magának a relaxációban.

Kattints a Szeretnék kismamajógázni! gombra és foglalj egy időpontot! Átbeszéljük, milyen módon lehetséges!

Szoptatásfelkészítés, szoptatási tanácsok

 

Elsősorban várandósokat készítek fel a szoptatásra, illetve akkor tudok a  leghatékonyabban segíteni, amikor még néhány napos a kisbabád. Megtanuljuk a csecsemő szükségleteit, a szoptatás alapfogalmait. Azt, hogy hogyan szoptass a kórházban és amikor már otthon vagytok. Megismerjük a szoptatási testhelyzeteket is. Beszélünk a nehézségekről, és hogy hogyan lehet azokat elkerülni vagy megoldani.

Kattints a Szeretnék segítséget kérni a szoptatáshoz! gombra és foglalj egy időpontot! Átbeszéljük, milyen módon lehetséges!

Babamasszázs

A babamasszázs egy csodálatos módszer, melynek segítségével kisbabád egészségesebbé, érzelmileg és fizikailag is kiegyensúlyozottabbá válik. Számtalan kedvező élettani hatása mellett segíti a szülő-gyermek kötődés kialakulását és megkönnyíti az egymásra hangolódást, megnyugtatja a kisbabát, azt közvetíti felé, hogy úgy szerethető, ahogy van. A mamának magabiztosságot ad és hozzájárul a családi harmónia megteremtéséhez. A baba pedig békés, boldog kisbaba lesz, aki bizalommal tekint az őt körülvevő világra.

Kattints a Szeretném megtanulni a babamasszázst! gombra és foglalj egy időpontot! Átbeszéljük, milyen módon lehetséges!

Baba-mama jóga

A szülés sok változást hoz az anyák életébe. Azon túl, hogy egy új jövevénnyel gazdagodik a család, a korábbi időszak aktív, közösségi életét felváltja az otthoni környezet viszonylagos állandósága. A jógázás csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, és a születés traumájának néhány formáját is jól oldja. Míg a babának az egész foglalkozás játék, a mamának jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze szülés előtti kondícióját. A gyakorlatok közben egyik kézből a másikba átvett baba az érintések által kellemes nyugtató masszázsban részesül.

Kattints a Szeretnék jógázni a babámmal! gombra és foglalj egy időpontot! Átbeszéljük, milyen módon lehetséges!

Scroll to Top